fbpx

Monaco va susține Moldova întru conservarea biodiversității

 Monaco va susține Moldova întru conservarea biodiversității

Semnarea Acordului de parteneriat cu Fundația Principelui Albert al II de Monaco. 4 mai 2017, Chișinău. Foto: mediu.gov.md

Susține Ecopresa, distribuie!

Monaco ar putea susține R. Moldova în activități de conservare a biodiversității, în special în Parcul Național „Orhei”, Rezervația Biosferei „Prutul de Jos” și în zonele umede Ramsar – Nistrul Inferior, Unguri-Holoșnița și „Lacurile Prutului de Jos”.

De asemenea, sprijinul ar putea viza un plan de conservare a 10 specii de păsări incluse în Cartea Roșie.

Ministerul Mediului va beneficia și de suport tehnic, științific și metodologic, care ar permite preluarea bunelor practici ale statului Monaco privind monitorizarea și evaluarea proiectelor.

Specialiștii din cadrul ministerului vor avea oportunitatea de a participa, în comun, la conferințe, mese rotunde și simpozioane pe teme legate de principalele domenii de activitate  în scop de  valorificare și dezvoltare a cunoștințelor.

Aspectele de colaborare pe domeniul protecției mediului între R. Moldova și Monaco sunt vizate într-un acord de parteneriat semnat la 4 mai 2017, între Ministerul Mediului și Fundația Principelui Albert al II de Monaco. Părțile vor coopera în domeniul conservării biodiversității, protejării speciilor pe cale de dispariție și a habitatelor acestora, precum și a combaterii degradării terenurilor, transmite Ecopresa.md, cu referire la un comunicat plasat pe www.mediu.gov.md.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!