fbpx

Micii fermieri vor primi semințe, iar mini fermele nutrețuri pentru hrana animalelor

 Micii fermieri vor primi semințe, iar mini fermele nutrețuri pentru hrana animalelor

Imagine simbol/publika.md

Susține Ecopresa, distribuie!

Micii fermieri din țară vor primi semințe de porumb, floarea soarelui și soia, iar mini fermele familiale autorizate și gospodăriile casnice vulnerabile din zonele rurale vor primi ajutor sub formă de nutrețuri concentrate pentru hrana animalelor. Sprijinul va fi oferit în cadrul unui proiect de asistență de urgență desfășurat de Organizația pentru Alimentație și Agricultură a Națiunilor Unite (FAO) la solicitarea Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare. Proiectul vine cu o investiție inițială de 500 de mii de dolari, transmite IPN.

„Sectorul agricol din țară se confruntă acum cu multiple provocări generate de consecințele războiului din Ucraina, de creșterea prețurilor la energie, îngrășăminte și de condițiile meteorologice nefavorabile, peste 70% dintre micii fermieri fiind vulnerabili la aceste șocuri. Deși Guvernul a mobilizat sprijin intern și extern, nu are capacitatea de a sprijini toți fermierii în obținerea unor prețuri mai avantajoase de procurare a îngrășămintelor, semințelor și combustibilului necesar pentru campania de primăvară” a subliniat ministrul agriculturii și industriei alimentare, Viorel Gherciu, citat într-un comunicat de presă emis de FAO Moldova.

„FAO monitorizează atent situația din țară și suntem alături de Guvernul Republicii Moldova pentru a ajuta la diminuarea dificultăților prin care trece acum populația din zonele rurale. Urmărim să creștem rezistența sectorului agroalimentar la amenințări și crize pentru a anticipa potențiale riscuri pentru securitatea alimentară la nivel național”, a declarat Raimund Jehle Reprezentantul FAO în Moldova, citat în același comunicat.

FAO desfășoară în Republica Moldova în parteneriat cu MAIA alte zece proiecte de asistență tehnică în valoare de 3,5 milioane de dolari SUA pentru fortificarea unei agriculturi durabile și rezistente la provocările externe, inclusiv celor provocate de schimbările climatice.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!