fbpx

Ora Planetei a fost sărbătorită la Chișinău într-un parc dendrologic, cu muzică bună și dansuri de foc

 Ora Planetei a fost sărbătorită la Chișinău într-un parc dendrologic, cu muzică bună și dansuri de foc

Ora Planetei a fost sărbătorită la Chișinău. Foto credit: Ecopresa.md

Susține Ecopresa, distribuie!

Ora Planetei a fost sărbătorită la Chișinău pentru a noua oară consecutiv, la 25 martie 2017. Sute de persoane s-au adunat în Parcul Dendrologic de la Universitatea Tehnică a Moldovei pentru a se alătura celei mai mari acțiuni voluntare din lume – deconectarea energiei electrice timp de o oră.

Viceministrul Mediului, Igor Talmazan, a menționat în deschiderea evenimentului că acțiunea Ora Planetei este un îndemn de a conștientiza problemele generate de schimbarea climei și un exemplu de implicare la protejarea mediului înconjurător.

„Bine ați venit în Parcul dendrologic – Muzeu în aer liber al tehnicii”, a salutat mulțimea Viorel Bostan, rectorul UTM, accentuând efortul studenților și profesorilor UTM în conservarea resurselor naturale și protecția mediului.

Lilia Curchi, director executiv al AJMTEM, membră a Mișcării Ecologiste din Moldova, a ieșit în scenă alături de copii ei, menționând că pentru a avea cu adevărat rezultate mesajul Orei Planetei trebuie înțeles în fiecare familie, instituție, companie. „Este în puterea fiecăruia dintre noi să contribuim la atenuarea consecințelor schimbărilor climatice – deconectăm energia, economisim apa, plantăm copaci, împreună vom reuși să ajutăm Planeta”, a spus Lilia Curchi.

Cei prezenți la eveniment au avut parte de un show artistic, dar și jonglări cu foc. Au evoluat Orchestra de fanfară a UTM, interpretul Viorel Burlacu, Ansamblul „Plăieșii”. După deconectarea luminilor, publicul a admirat dansul cu foc pregătit de Teatrul de foc Impyro, dar și s-a delectat cu recitalul de la Crescendo Band.

În afară de evenimentul organizat de Ministerul Mediului, în colaborare cu UTM, mai multe activități prilejuite de Ora Planetei au avut loc în Chișinău.

La Casa ONU în Moldova, cu sediul în Chișinău, luminile au fost stinse exact la 20.30, pentru a marca Ora Planetei.

Casa ONU la Chișinău - Ora Planetei 2017. Foto: FB/UNDP Moldova
Casa ONU la Chișinău – Ora Planetei 2017. Foto: FB/UNDP Moldova

Membrii Clubului Cicliștilor Amatori au organizat un traseu pe biciclete pe distanța a 19 km, pedalând cu felinare aprinse pe străzile capitalei.

Foto FB/Vasile Fotescu
Foto FB/Vasile Fotescu

Menționăm că de 10 ani milioane de oameni sting lumina timp de o oră, alăturându-se evenimentului de mediu “Earth Hour”, un simbol ce exprimă grija față de planetă.

Un album de fotografii de la Ora Planetei marcată în Chișinău găsiți pe pagina noastră de Facebook.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!