fbpx

Ora Planetei este găzduită de Campusul UTM

 Ora Planetei este găzduită de Campusul UTM

Ora Planetei este o acțiune internațională

Susține Ecopresa, distribuie!

La 25 martie, Ora Planetei va fi organizată începând cu ora 19.00, în Campusul Universitar Râșcani al UTM din Chișinău.

Ora Planetei va fi sărbătorită într-un mod interactiv, fiind organizat un show artistic cu participarea mai multor artiști din țară, desfășurat de către Ministerul Mediului în colaborare UTM.
La ora 20.30, vor fi deconectate luminile, în mod simbolic, timp de o oră, pentru a atrage atenția asupra necesității reducerii impactului negativ al activității umane asupra mediului înconjurător.

Locuitorii Republicii Moldova sunt îndemnați să ia parte la cel mai mare eveniment de mediu la nivel mondial pentru a-și exprima solidaritatea și a contribui la combaterea efectelor încălzirii globale și a schimbărilor climatice.

Scopul acțiunii constă în conștientizarea problemelor de mediu, cum ar fi consumul irațional de energie electrică, care este una dintre cauzele accelerării schimbărilor climatice, resimțite tot mai mult în ultimii ani.

Ora Planetei amintește faptul că fiecare persoană de pe glob, oricând și oriunde s-ar afla, poate contribui la protejarea mediului reducând consumul excesiv de energie, nu doar în această zi, ci și pe parcursul întregului an.

Ținând cont de semnificația evenimentului, Ministerul Mediului solicită participarea tuturor instituțiilor din țară, tuturor cetățenilor și face un apel către sursele de informare în masă în vederea implicării acestora în informarea şi conștientizarea populației, astfel ca cetățenii să reflecte asupra contribuției pe care o pot aduce Pământului şi generațiilor viitoare, alăturându-se inițiativei Ora Planetei.

În țara noastră, evenimentul este marcat începând cu anul 2009.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!