fbpx

Meteorologii anunță pericol excepțional de incendiu pentru următoarele zile

 Meteorologii anunță pericol excepțional de incendiu pentru următoarele zile

Sursa: dse.md

Susține Ecopresa, distribuie!

Serviciul Hidrometeorologic de Stat anunță un nou Cod galben. De această dată, fenomenul prognozat este „pericol excepțional de incendiu”. Avertizarea meteorologică va fi valabilă în următoarele șapte zile.

Potrivit SHS, din cauza lipsei precipitațiilor, în intervalul 31 mai – 07 iunie, se prevede pericol excepțional de incendiu (clasa V) cu caracter natural și amenințare de incendiu a fâșiilor forestiere și a culturilor agricole.

Meteorologii avertizează că în această perioadă este posibilă aprinderea culturilor agricole, a depozitelor de furaje, zonelor cu vegetaţie forestieră, locuinţelor şi anexelor gospodăreşti.

Aceștia recomandă evitarea utilizării focului deschis în apropierea locuinţelor, anexelor gospodăreşti şi a depozitelor de furaje, pe terenuri acoperite de vegetaţie uscată, mai ales atunci când sunt amplasate în apropiere de păduri, plantaţii sau obiective cu risc ridicat de incendiu. De asemenea, meteorologii recomandă restricţionarea efectuării lucrărilor care creează condiţii favorizante pentru producerea de incendii prin degajări de substanţe volatile sau supraîncălziri excesive.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!

Ana Raileanu