fbpx

Inspectări în lanț pe lungimea Nistrului

 Inspectări în lanț pe lungimea Nistrului

Acțiune de inspectare pe fluviul Nistru – bucăți de plasă instalate sub gheață

Susține Ecopresa, distribuie!

Inspectări în lanț pe lugimea Nistrului au avut loc zilele trecute, începând cu raionul Ștefan-Vodă și până la Ciorna, raionul Rezina. Pe parcursul a două zile – 3 și 4 februarie 2017 -, au fost verificați zeci de pescari sportivi și amatori, fiind aplicate amenzii în valoare de 2500 lei.

În rezultatul inspectării au fost întocmite 15 procese-verbale pentru pescuit fără permis și braconaj piscicol cu utilizarea uneltelor de pescuit interzise. 

Inspectorii au ridicat 5 bucăți de plasă instalate sub gheață în preajma satului Tudora, raionul Ștefan Vodă. De asemenea, 10 racile au fost depistate din preajma satului Ciorna, raionul Rezina. La fel, în apropiere de barajul hidrocentralei Dubăsari au fost depistate mai multe plase la suprafața gheții. 

Potrivit inspectorilor, cei mai mulți dintre pescari dețineau permise de pescuit pentru anul 2017. Autoritățile recomandă cetățenilor care au intenția să pescuiască în obiectivele acvatice piscicole naturale să procure permise de pescuit eliberate de către Serviciul Piscicol.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!