fbpx

În luna martie, chișinăuienii au generat peste 137 de mii de m3 de deșeuri menajere. Peste 14 mii de tone au ajuns la Țânțăreni

Susține Ecopresa, distribuie!

În martie curent, Î.M. Regia „Autosalubritate” a evacuat 137,5 mii m3 de deșeuri menajere, de la platformele și camerele de acumulare a deșeurilor din oraș. După sortarea, care se face la stația de transbordare, la poligonul gunoiștii municipale din Țânțăreni au fost depozitate 14,6 mii tone deșeuri.

Potriviti „Autosalubritate”, deșeurile au fost evacuate de la platformele de acumulare din capitală cu 4288 mii de curse, dintre care 4162 curse pentru evacuarea deșeurilor menajere, 89 curse pentru lichidarea micro-gunoiștilor și 36 curse pentru evacuarea deșeurilor de tip PET/carton.

Pentru colectarea separată a deșeurilor, în oraș sunt amplasate cca 1600 de containere. La platformele de colectare a deșeurilor, unde sunt amplasate tomberoane din plastic de diferite culori, precum și containere zincate, deșeurile trebuie aruncate în containerele special amenajate și etichetate pe fiecare fracție: plasticul și metalul se depozitează în tomberonul galben, hârtia și cartonul în containerul albastru, sticla în cel de culoare verde, iar deșeurile mixte în containerele zincate. La platformele modulare deșeurile trebuie stocate în două fracții, biodegradabile și reciclabile.

Deșeurile sortate la sursă sunt depozitate temporar la stația de transfer, iar apoi sunt transmise agenților economici care le reciclează/valorifică. Deșeurile mixte (care nu sunt sortate la sursă) sunt transportate și înhumate la gunoiștea municipală de la Țânțăreni.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!

Ana Raileanu