fbpx

Guvernul a inițiat procedura de eliberare a unei cantități de grâu din Rezerva de stat

 Guvernul a inițiat procedura de eliberare a unei cantități de grâu din Rezerva de stat

Imagine simbol/publika.md

Susține Ecopresa, distribuie!

Ministerul Afacerilor Interne anunţă iniţierea procesului de elaborare a proiectului hotărârii Guvernului cu privire la eliberarea grâului alimentar din rezervele de stat în vederea împrospătării cu decalaj în timp.

Proiectul are drept scop executarea Planului de împrospătare a bunurilor din rezervele de stat pentru anul 2022, aprobat prin Ordinul ministrului afacerilor interne nr. 72/2022.

„Împrospătarea grâului alimentar din rezervele de stat este absolut necesară, reieșind din faptul expirării termenului de păstrare a acestuia, care duce la schimbarea calității, iar în consecință pot fi generate pierderi financiare esențiale. În acest context, având în vedere termenul de împrospătare stabilit în Planul menționat supra (trimestrul II al anului curent), recomandările părţilor interesate cu privire la elaborarea proiectului menţionat, pot fi expediate în termen de 5 zile lucrătoare, în adresa Serviciului politici în domeniul rezervelor de stat şi de mobilizare al Ministerului Afacerilor Interne”, se arată în anunțul MAI.

Anunțul de inițiere a consultărilor publice a fost postat pe portalul guvernamental particip.gov.md luni, 18 aprilie, iar comentariile sunt așteptate până pe 25 aprilie.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!