fbpx

Fotografia vulcanului din insula La Palma, finalistă la concursul „Image of the Year” organizat de NASA

 Fotografia vulcanului din insula La Palma, finalistă la concursul „Image of the Year” organizat de NASA
Susține Ecopresa, distribuie!

Fotografia unei erupţii a vulcanului Cumbre Vieja, din insula spaniolă La Palma, s-a clasat în finala concursului “Image of the Year” pe care îl organizează anual NASA, relatează EFE și Agerpres.

În această fotografie, făcută la 4 octombrie anul trecut de astronautul Joshua Stevens de la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale (ISS), se poate observa o densă coloană de fum negru care se ridică la sute de metri înălţime, croindu-şi drum printre două pături de nori.

Fotografia intitulată “Eruption Continues at La Palma” a fost votată online în finală, devansând o poză făcută deasupra deşertului Kalahari.

Asemeni unui concurs cu multe eliminări, fotografia vulcanului din La Palma a trecut de mai multe etape în care a rivalizat cu poze făcute din sudul Californiei sub o pătură deasă de nori, cu imaginea unor nori de cenuşă deasupra muntelui Etna şi cu cea a erupţiei unui vulcan din peninsula Reykjanes, din Islanda.

Pentru a ajunge în finală poza vulcanului a avut ca adversară fotografia intitulată “Windblown Beauty in the Weddell Sea”, care prezintă mai multe tipuri de gheaţă formate în apele Antarcticii.

Insulele Canare au mai “câştigat”concursul fotografic “Image of the Year” în două ocazii: în 2013 cu o poză a vulcanului submarin Tagoro, din insula El Hierro, şi în 2014, pentru o poză de sus a acestui arhipelag, în care insulele par să plutească deasupra oceanului mişcate de vânturile care încreţesc valurile.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!