fbpx

Foto: Incendii masive în Republica Iacutia

 Foto: Incendii masive în Republica Iacutia

Sursa: The Siberian Times

Susține Ecopresa, distribuie!

Incendiile de vegetație care au izbucnit în Rusia în ultima perioadă prezintă un risc sporit pentru sănătate. Scene devastatoare de cer roșu închis și soarele complet blocat de smogul de la focurile de pădure din Republica Iacutia, transmite The Siberian Times.

E7201MtUcAEYDbn

Cel mai mare teritoriu al Rusiei, cunoscut sub numele de Regatul Permafrost, se transformă în Capitala Incendiilor, în această vară, incendiile au cuprins două milioane de hectare de teritoriu.

Locuitorii din Iakutsk, cel mai mare oraș din lume construit pe permafrost, au petrecut săptămâni înăbușite în smog otrăvitor adus de incendii.

Oamenii care locuiesc în așezări la est, vest și nord de capitală se plâng că se străduiesc să respire.

Din cauza vizibilității reduse, câteva avioane de stingere a incendiilor nu au putut decola de pe aerodromul Mirnîi din vestul Iakutia.

Urșii bruni ce sunt frecvent întâlniți în aceste zone, sunt nevoiți să-și părăsească habitatul lor natural; șoferii locali împărtășesc videoclipuri cu familii de urși bruni care cerșesc mâncare de-a lungul drumurilor.

st-bears

Autoritățile din orașul siberian Iakutsk au transmis pe 31 iulie rezidenților un avertisment legat de valurile de fum toxic care se îndreaptă spre această localitate.

Peste două mii de oameni lucrează la combaterea incendiilor din republică, a spus guvernul local. Primele incendii s-au înregistrat încă din 4 mai 2021.

st10

Situația s-a înrăutățit semnificativ în luna iunie, care a fost și cea mai fierbinte și cea mai uscată lună din Iakutia de când au început înregistrările la sfârșitul secolului al XIX-lea.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!