fbpx

Flashmob la Parlament: Participanții se vor preface morți din cauza crizei de mediu

 Flashmob la Parlament: Participanții se vor preface morți din cauza crizei de mediu
Susține Ecopresa, distribuie!

Două inițiative ecologice anunță organizarea unui flasmob în fața Parlamentului prin care își vor arăta susținerea față de declararea stădii de criză în R. Moldova.

În ajunul primei ședințe plenare, vrem să comunicăm deputaților că ei au datoria să respecte dreptul constituțional al cetățenilor acestei țări la un mediu înconjurător curat și sănătos și sunt obligați să întreprindă toate măsurile necesare pentru a asigura respectarea acestui drept. Acum vom ști clar – deputaților care nu votează proiectul nu le pasă de sănătatea celor pe care îi reprezintă în parlament. Declararea stării de criză de mediu ar fi un prim pas spre recunoașterea dezastrului ecologic din Moldova și mobilizarea necesară pentru a stopa degradarea continuă a mediului în țară”, susțin organizatorii, mișcările Extinction Rebellion Moldova – XR Moldova și Fridays For Future Moldova.

Astfel, participanții sunt așteptați miercuri, 5 februarie, în fața Parlamentului Republicii Moldova, la un flashmob în care se vor preface morți din cauza crizei de mediu. „Cum altfel să transmitem aleșilor poporului că de decizia lor depinde sănătatea cetățenilor și a viitoarelor generații decât ”murind” în fața clădirii legislativului?”, spun organizatorii.

Doritorii de a participa sunt rugați să-și ia cu ei o haină groasă/ o pătură ca să se protejeze de frig, pentru că în cadrul acțiunii se va  sta culcat pe ciment. De asemenea, sunt încurajați să vină cu pancarte cu diverse mesaje adresate deputaților.

Mai multe detalii despre eveniment puteți afla AICI.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!