fbpx

Doi locuitori din Ștefan Vodă au adăpostit o lebădă până la intervenția inspectorilor

Susține Ecopresa, distribuie!

O lebădă albă a fost salvată în Ștefan Vodă de către două persoane. Acestea au observat pasărea, care părea să fie traumată, în apropierea unui pârâu. Preocupați de starea lebedei, oamenii au adăpostit-o temporar în propria locuință și au contactat imediat inspectorii de mediu din Ștefan Vodă.

Pasărea a fost transportată în siguranță la sediul Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor, unde a fost supusă unei examinări de către un medic veterinar. În urma consultației nu au fost identificate leziuni vizibile sau alte probleme de sănătate care să necesite intervenție imediată.

Ulterior, pasărea a fost eliberată într-un bazin acvatic și se află sub supravegherea permanentă a arendașului. „Această decizie a avut scopul de a-i oferi lebedei mediul natural potrivit și de a-i permite să se recupereze complet într-un cadru adecvat”, anunță inspectorii de mediu.

Totodată, Inspectoratul pentru Protecția Mediului anunță că nu a fost determinat motivul care a provocat pasivitatea lebedei. „Deși cauza stării pasive a lebedei nu a putut fi identificată în mod precis, este important să ne amintim că intervenția responsabilă a localnicilor și autorităților competente a avut un impact semnificativ în asigurarea bunăstării acestei frumoase păsări. Cu toții sperăm că lebăda se va recupera complet și va putea să-și continue viața într-un mediu natural sănătos”, susțin inspectorii.

Foto: IPM
Foto: IPM
Foto: IPM
Foto: IPM
Foto: IPM
Foto: IPM
Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!

Ana Raileanu