fbpx

(doc) Organizațiile de mediu, îngrijorate de lipsa prevederilor de mediu în programul Guvernului Chicu

 (doc) Organizațiile de mediu, îngrijorate de lipsa prevederilor de mediu în programul Guvernului Chicu

Imagine simbol. Sursa: koreabizwire.com

Susține Ecopresa, distribuie!

Peste 20 de organizații de mediu își exprimă îngrijorarea față de lipsa prevederilor ce țin de implementarea dezvoltării durabile, protecției mediului, adaptării la schimbările climatice, promovării economiei verzi și economiei circulare în Preambulul, Obiectivele imediate și Direcțiile Prioritare de activitate din Programul de activitate a Guvernului Chicu.

Într-o declarație comună, ONG-urile de mediu spun că pledează pentru includerea Protecției Mediului drept un capitol prioritar separat în Obiectivele imediate și Domeniile prioritare de activitate ale Programului de activitate a Guvernului. Totodată, ele solicită eliminarea din prioritățile din domeniul agrar a acțiunilor, cum ar fi ”Elaborarea strategiei naționale cu privire la protecția mediului”, ca fiind nerelevantă și depășită.

Activiștii de mediu atrag atenția asupra necesității separării instituționale a domeniului mediului de la domeniile agriculturii și dezvoltării regionale prin restaurare a Ministerului Mediului. Totodată, asigură Guvernul de disponibilitatea de a se implica în elaborarea propunerilor pentru prioritatea de mediu al Programului de activitate a Guvernului și Planul de acțiuni, pentru promovarea valorilor europene și realizarea măsurilor practice de protecție a mediului și de adaptare la schimbările climatice întru beneficiile întregii societăți.

Articol realizat în cadrul proiectului în cadrul proiectului „Lobby şi advocacy – pentru o guvernanţă de mediu durabilă şi democratică”, implementat de realizată de Mişcarea Ecologistă din Moldova și susţinut de Programul de Granturi al Ambasadei Statelor Unite în Republica Moldova.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!