fbpx

Coronavirus – Nepalul interzice accesul pe Everest şi suspendă vizele turistice

 Coronavirus – Nepalul interzice accesul pe Everest şi suspendă vizele turistice

Foto: CNN.com

Susține Ecopresa, distribuie!

Nepalul a urmat vineri exemplul Chinei suspendând eliberarea permiselor de ascensiune pe Everest din cauza epidemiei de COVID-19 cu câteva săptămâni înainte de debutul sezonului de escaladă, informează AFP, citat de Agerpres.

Autorităţile de la Katmandou au suspendat ascensiunile pe toate masivele sale muntoase şi nu mai eliberează vize turistice, a declarat pentru AFP ministrul nepalez al Culturii, Turismului şi Aviaţiei civile, Yogesh Bhattarai.

„Guvernul a decis să suspende toate expediţiile de primăvară şi să anuleze toate permisele de ascensiune pentru moment. Decizia poate fi reconsiderată după analiza situaţiei mondiale, în decursul lunii viitoare”, a precizat acesta.

Decizia dă o grea lovitură economiei nepaleze, pentru care turismul montan este o sursă esenţială de venituri. În Nepal a fost confirmat un singur caz de coronavirus până la această oră.

Cel mai înalt vârf din lume, cu o altitudine de 8.848 metri, Everestul este accesibil din China, pe versantul nordic, şi din Nepal, pe versantul sudic.

China a anunţat deja săptămâna aceasta organizatorii de expediţii că traseul tibetan, mai puţin frecventat, va rămâne închis în acest sezon.

În mod tradiţional, sezonul de escaladă pe Everest se desfăşoară în perioada aprilie-mai, când vremea oferă o scurtă fereastră de condiţii mai puţin extreme pentru cucerirea vârfului.

Anul trecut, în timpul sezonului de vârf pe Everest, un număr record de 885 de persoane au escaladat masivul, 664 din Nepal şi 241 din China.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!