fbpx

Chișinăuienii sunt îndemnați să aducă pomii de Crăciun la platformele de gunoi. „Brazii vor fi reutilizați”

Susține Ecopresa, distribuie!

Brazii care au ajuns în casele chișinăuienilor la sărbătorile de iarnă vor fi reutilizați. Regia Autosalubritate îndeamnă chișinăuienii să aducă brazii de sărbătoare la platformele de colectare a deșeurilor.

Ulterior, pomii vor fi transportați centralizat la platforma de deșeuri biodegradabile unde vor fi tocați, iar rumegușul în urma tocării va fi utilizat pentru compost.

Totodată Regia „ Autosalubritate” îndeamnă locuitorii capitalei să nu arunce brazii direct în containerele pentru deșeuri. Odată ajunși în tomberoane, resturile de brad vor fi asociate cu alte deșeuri menajere care îi vor contamina, transformându-le la rândul său într-un deșeu neutilizabil. Din această cauză, brazii uscați trebuie depozitați separat, ca ulterior să poată fi folosiți în calitate de îngrășământ organic pentru plante, fertilizarea solului.

Regia Autosalubritate menționează că în alte țări precum SUA brazii sunt colectați pentru generare de electricitate sau sunt depozitați în păduri pentru a se transforma în adăpost pentru animale mici. În Paris, pomii de Crăciun sunt utilizați pentru îngrășăminte la copacii din parcuri, iar în unele orașe din Federația Rusă, aceștia devin hrană pentru animalele din gradina zoologică.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!

Ana Raileanu