fbpx

Campania „Plantăm fapte bune” 2017 a ajuns la final

 Campania „Plantăm fapte bune” 2017 a ajuns la final

Plantăm Fapte bune în Moldova – Tohatin, 25 martie 2017. Foto: Ecopresa.md

Susține Ecopresa, distribuie!

Campania „Plantăm fapte bune” 2017 a ajuns la final, încununată de plantarea de la Bălțata, Criuleni. Aici, peste 150 de voluntari, din țară și de peste hotare, au plantat 1000 de sălcii pe o suprafață de 7 ha.

Bilanțul total al campaniei – după plantările din Mereni, Anenii-Noi, Budești, Chișinău și Bălțata, Criuleni – este de 4.100 copaci, 1.200 arbuști, pe o suprafață de cca 13 ha.

De asemenea, în Căzănești și Țîpova, partenerii proiectului „Plantăm fapte bune în Moldova”, A.O. „Ecodava” și Primăria Căzănești, au organizat acțiuni separate de plantare, unde au sădit cca 1600 de copaci.

„Constat cu bucurie că devenim tot mai receptivi și conștienți. De fiecare dată,  văd la plantări fețe  noi. Oamenii vin cu familiile, prietenii, ba chiar și colegi de servici. De asemenea, sunt voluntari care ne sunt alături chiar de la prima ediție, reprezentanți ai unor organizații internaționale – proiectul PNUD Moldova, Biodiversitate Moldova și Corpul Păcii – , voluntari de la organizații de mediu locale, ba chiar și oameni de afaceri foarte cunoscuți la noi”, a declarat Petru Vinari, coordonatorul proiectului.

„Plantăm fapte bune în Moldova” este un proiect desfășurat de un grup de inițiativă, o extensie a comunității „Plantăm fapte bune” din România. De asemenea, din 2017, același grup, a inițiat proiectul „Million Trees Moldova” pentru a planta un milion de copaci în Moldova timp de 10 ani. La moment, în acest proiect mai întră și alte 6 organizații cu proiecte de împădurire.

Scopul proiectului este extinderea suprafeței pădurilor prin implicarea directă a comunității, crearea prin exemplu propriu a mai multor rețele de e plantatori pe teritoriul întregii țări. Acțiunile de plantare sunt coordonate cu specialiști în domeniu, cu luarea în calcul a aspectelor biodiversității locale.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!