Dacă vrem o societate care iubește și respectă natura, trebuie să investim în educația copiilor
Bulgaria prelungeşte cu cinci ani interdicţia pescuitului de sturion în Dunăre şi Marea Neagră
Bulgaria a decis să prelungească interdicţia totală a pescuitului de sturion în porţiunea sa de Dunăre şi în apele sale teritoriale de la Marea Neagră cu cinci ani, începând de la data de 1 ianuarie 2021, a anunţat miercuri Ministerul Agriculturii din Bulgaria, transmite BTA, citat de Agerpres.
Decizia a fost luată în comun de ministrul Agriculturii, Desislava Taneva, şi cel al Mediului şi Apelor, Emil Dimitrov, pentru a proteja următoarele specii de sturioni: nisetru (Acipenser gueldenstaedtii), cegă (Acipenser ruthenus), păstugă (Acipenser stellatus) şi morun (Huso huso).
Actuala interdicţie, tot pentru o perioadă de cinci ani, a fost introdusă la 1 ianuarie 2016.
Sturionii capturaţi în mod accidental trebuie aruncaţi imediat în apă, indiferent de condiţia în care se află. De asemenea, căpitanii navelor de pescuit trebuie să înregistreze în jurnalul navei următoarele informaţii referitoare la fiecare sturion capturat în mod accidental: specia, sexul, greutatea şi mărimea. Pescarii amatori sunt şi ei obligaţi să raporteze aceste informaţii cu privire la sturionii capturaţi în mod accidental.
În luna mai 2016, România a prelungit şi ea interdicţia totală a pescuitului de sturion în Dunăre pentru o perioadă suplimentară de cinci ani. Interdicţia se aplică în continuare pentru toate cele cinci specii de sturioni din Dunăre: cegă, morun, nisetru, păstrugă şi viză. De asemenea, se aplică şi pentru vânzarea de produse, cum ar fi carne şi caviar, provenite de la sturionii sălbatici din Dunăre. Pescuitul sturionilor a fost interzis pentru prima oară în România, în 2006, pentru o perioadă de 10 ani.