fbpx

Bostaniada 2021. Detalii despre cea de a X-a ediție a Festivalului Etno Gastronomic

 Bostaniada 2021. Detalii despre cea de a X-a ediție a Festivalului Etno Gastronomic
Susține Ecopresa, distribuie!

A devenit o tradiție ca la sfârșit de septembrie să ne petrecem frumos timpul la cel mai așteptat eveniment al toamnei – Bostaniada. 2021 este an jubiliar pentru Festivalul Etno Gastronomic Bostaniada care a ajuns la a X-a ediție și păstrează același scop nobil de a promova cultura și agricultura, educația frumoasă a tinerei generații și susținerea tradițiilor la noi acasă. Doritorii de a participa sunt așteptați la festival pe 25 – 26 septembrie.

Gazda Festivalului Etno Gastronomic Bostaniada rămâne Agropensiunea Bostaniada, pe malul lacului Balabanesti, raionul Criuleni care, potrivit organizatorilor, este un spațiu larg și frumos amenajat. Participanții vor putea:

 • vizita o expoziție a meșterilor populari,
 • gusta delicii culinare la zona gastronomică,
 • micuții se vor putea juca în zone special create pentru copii,
 • plimba prin livadă și pe malul lacului,
 • savura muzică tradițională a neamului nostru,
 • face poze colorate la expoziția de bostani.

Totodată, pentru susținerea agricultorilor din R. Moldova va fi organizat un Concurs al celui mai mare Bostan al anului 2021.

Organizatorii precizează că, în acest an Festivalul se va desfășura într-un format adaptat condițiilor COVID -19 respectând cu responsabilitate toate normele sanitare și de conduită impuse de CNESP. Accesul la evenimentul nostru în aer liber va fi permis la prezentarea unui din următoarele documente:

 • certificatul de vaccinare împotriva COVID-19, cu schema completă de vaccinare (pe suport de hârtie sau în format digital), valabil după o perioadă de 14 zile de la finalizarea schemei de vaccinare;
 • rezultatul negativ al testului RT-PCR, nu mai vechi de 72 de ore sau al unui test antigen rapid, nu mai vechi de 48 de ore;
 • concluzia medicală ce confirmă că persoana a suportat COVID-19 în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi (6 luni);
 • act confirmativ de prezență a anticorpilor anti-COVID-19, valabil pe durata a 90 de zile de la data efectuării investigației.

Copiii până la 14 ani inclusiv au acces gratuit la festival. Și locuitorii comunei Bălăbănești vor beneficia de bilete gratuite la festival, prin prezentarea buletinului de identitate, cu reședința în Bălăbănești. Dacă nu veți reuși să ajungeți la eveniment, organizatorii vă invită să vizitați Agropensiunea Bostaniada timp de o lună ca să gustați bucate din bostan și să faceți poze frumoase sau să procurați un bostan pentru decorul casei voastre.

Detalii suplimentare despre festival găsiți pe pagina evenimentului.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!