fbpx

Atelier AJMTEM: Parteneriate de succes între mass media și beneficiarii de proiecte

 Atelier AJMTEM: Parteneriate de succes între mass media și beneficiarii de proiecte

„Parteneriate de succes între mass media și beneficiarii de proiecte – experiența SGP Moldova”

Susține Ecopresa, distribuie!

20 de reprezentanți ai societății civile de mediu, jurnaliști specializați în domeniul ecologic, au participat la un atelier dedicat comunicării cu presa, întru buna informare și implicare a beneficiarilor finali – publicul.

Atelierul a fost organizat la 21 aprilie 2018, de Asociația Jurnaliștilor de Mediu și Turism Ecologic din Republica Moldova, în parteneriat cu EcoContact, ca parte a Forumului ONG-urilor de Mediu, ediția 2018.

Ca urmare a evenimentului organizatorii speră că reprezentanții ONG-urilor de mediu să consolideze relații cu jurnaliștii și să folosească cele mai potrivite instrumente, pârghii și canale disponibile.

Experiența AJMTEM arată că jurnaliștii sunt mult mai interesați de vizitele în teren (la locul desfășurarii proiectelor) și mai puțin de evenimentele statice, în săli închise.

În cadrul atelierului s-a menționat experința SGP Moldova privind vizitele de presă și impactul lor în stabilirea relațiilor durabile cu presa.

Alte recomandări includ: crearea parteneriatelor pe termen lung ale ONG-urilor de mediu cu presa specializată, dar și cea generalistă; intensificarea prezenței ONG-iștilor în spațiul on-line prin luarea de atitudine pe probleme actuale/stringente întru stimularea prezenței în presă; susținerea presei de mediu prin Fondul Ecologic Național; consolidarea presei de mediu existente și crearea unui post TV ecologic.

Beneficiarii proiectelor SGP Moldova au menționat despre importanța continuării instruirilor inițiate de AJMTEM cu sprijinul SGP Moldova – a ONG-iștilor în relația eficientă cu media; a jurnaliștilor – în înțelegerea profundă a subiectelor de mediu.

IMG_0537 IMG_0528 IMG_0513 IMG_0482 IMG_0453AJMai multe fotografii de la eveniment – aici

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!