fbpx

Aproximativ 210 mii de tone de deșeuri, evacuate în 2021 din Chișinău. Câte au fost depozitate la Țânțăreni

 Aproximativ 210 mii de tone de deșeuri, evacuate în 2021 din Chișinău. Câte au fost depozitate la Țânțăreni

Imagine simbol: tvrmoldova.md

Susține Ecopresa, distribuie!

Pe parcursul anului trecut, angajații Regiei „Autosalubritate”  au evacuat din Chișinău aproape 210 mii tone de deșeuri menajere de la platformele și camerele de acumulare din oraș. După sortarea celor 210 mii tone de deșeuri, la poligonul gunoiștii municipale din Țânțăreni au fost depozitate 190 mii tone deșeuri. Adică, practic 90 la sută din deșeurile colectate din Chișinău au ajuns la groapa de gunoi.

Într-un comunicat de presă, Regia „Autosalubritate” informeazp că tonele de deșeuri au fost evacuate de la platformele de acumulare din Capitală, fiind îndeplinite cca 50 mii de curse, dintre care 1000 pentru lichidarea microgunoiștilor, 270 curse pentru evacuarea PET-ului și 120 – pentru colectarea sticlei.

Operatorul municipal de evacuare a deșeurilor mai spune că anul trecut a reparat, vopsit și schimbat peste 2140 de containere de gunoi, iar cu suportul Primăriei municipiului Chișinău, a reușit să cumpere și să instaleze la platourile de colectare a deșeurilor 860 de containere noi.

Î.M. Regia „Autosalubritate” a semnat cu clienții cca 2330 de contracte, dintre care aproape 640 de contracte noi cu persoanele juridice, peste 685 de contracte cu persoane fizice ( sector particular). Totodată, în 2021, juriștii Î.M. Regia „Autosalubritate”, au transmis în instanțele judecată peste 3160 de dosare

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!