fbpx

Agenția „Moldsilva” are un nou director. Cine este el

 Agenția „Moldsilva” are un nou director. Cine este el

Foto: madrm.gov.md

Susține Ecopresa, distribuie!

Agenția „Moldsislva” are un nou director – Dumitru Cojocaru. El a fost desemnat în urma unui concurs organizat de Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului (MADRM).

Potrivit ministrului, Ion Perju, Cojocaru este un profesionist în domeniul silviculturii, care anterior a activat mai mulți ani, în întreprinderile silvice, ocupând diverse funcții, iar de curând, grație experienței și viziunii de dezvoltare a fondului forestier, a promovat concursul pentru funcția de director, organizat de MADRM.

„Noul director desemnat are o experiență de muncă în domeniul administrării fondului forestier și administrației publice, de peste 35 de ani, deține capacități în domeniul managementului forestier, management financiar, precum și este un bun coordonator al activității organizațiilor. Domnule director, mult succes și realizări pe potriva așteptărilor cetățenilor”, a subliniat ministrul Ion PERJU, în cadrul ședinței de prezentare a noului directorului.

Dumitru Cojocaru a dat asigurări că va depune maxim efort pentru a îmbunătăți starea activităților întreprinse în păduri, a terenurilor degradate, a perdele forestiere de protecție a terenurilor agricole, a scoate în evidență prioritățile ce țin de sectorul forestier și a întreprinde acțiuni concrete în acest sens.

Noul director a absolvit Institutul Silvico-tehnic din orașul Voronej, Federația Rusă în anul 1980, apoi în 1996 a fost instruit la Școala superioară de management din orașul Celle, Germania, este licențiat în drept economic. Pe parcursul anilor a deținut mai multe funcții, acumulând o experiență de muncă în domeniu de peste treizeci și cinci de ani. Anterior, a deținut funcții în domeniului turismului și serviciilor hoteliere, administrației publice centrale și locale și administrării fondului forestier de stat.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!