fbpx

A început Săptămâna Verde Europeană. Ce activități sunt planificate pentru această perioadă

Susține Ecopresa, distribuie!

În perioada 30 mai – 05 iunie se desfășoară Săptămâna Verde Europeană. Ediția din acest an se concentrează pe European Green Deal – strategia de creștere durabilă și transformatoare a UE pentru o Europă eficientă din punctul de vedere al resurselor și neutră din punct de vedere climatic până în 2050.

În această săptămână sunt planificate o serie de acțiuni. Ce se întâmplă cu politica de mediu a UE în timp de criză este subiectul evenimentului de deschidere a Săptămânii Verzi Europene, care are loc astăzi. „Sesiunea de deschidere a Săptămânii verzi 2022 va fi focusată pe poziția complexă a politicii de mediu în circumstanțele actuale. Pe lângă faptul că vor aborda impactul războaielor asupra mediului, vorbitorii vor discuta și probleme precum: provocările pe plan energetic al UE, prețurile alimentelor și accesul la materii prime esențiale”, scrie într-un comunicat de presă al Ministerului Mediului.

În cadrul Proiectului EU4Environment – Economia Verde, ca parte a Săptămânii Verzi Europene EUgreenweek2022, se va organiza un webinar la nivel regional pentru a face bilanțul progreselor și provocărilor în implementarea măsurilor de conservare a biodiversității și ecosistemelor. Evenimentul va avea loc pe data de 01 iunie, între orele 14.00-15.30. În cadrul webinarului, se va discuta despre: Cum pot beneficia comunitățile de pe urma protecției și refacerii biodiversității?, Care sunt nevoile pentru extinderea participării comunităților locale la restaurarea biodiversității?, Care sunt provocările cu care se confruntă comunitățile dependente de pădure?, Cum sunt interconectate biodiversitatea și rezistența comunităților locale din Ucraina în timp de război?

Pe data de 03 iunie, în cadrul EU4Environment-Uniunea Europeană pentru Mediu Economia Verde se va organiza evenimentul „Spre o transformare verde a Republicii Moldova”. Anul acesta evenimentul este consacrat Pactului Verde European, noua strategie de creștere al Uniunii Europene, orientată spre o economie durabilă și eficientă din punctul de vedere al utilizării resurselor cu o axare specială pe economia circulară, zero poluare și biodiversitate.

Săptămâna Verde a UE este o oportunitate anuală de a dezbate politica europeană de mediu cu factorii de decizie politică, ecologiști de top și părți interesate din Europa și nu numai.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!

Ana Raileanu