fbpx

A fost lansată platforma online lemne.md. Aceasta conține informații despre masa lemnoasă disponibilă spre vânzare în Moldova

 A fost lansată platforma online lemne.md. Aceasta conține informații despre masa lemnoasă disponibilă spre vânzare în Moldova
Susține Ecopresa, distribuie!

Guvernul a lansat platforma online www.lemne.md, care reprezintă un sistem informațional de gestionare a procesului de distribuire a lemnelor în Republica Moldova. Potrivit unui comunicat de presă al executivului, site-ul este util pentru cetățeni și primarii localităților. Accesând pagina web www.lemne.md, oamenii pot găsi informații despre cel mai apropiat ocol silvic, iar astfel procesul de aprovizionare a populației cu lemne de foc este facilitat.

Pentru a afla ce ocoale silvice deservesc fiecare localitate, va fi utilizată opțiunea de căutare, disponibilă pe lemne.md. Astfel, indicând localitatea, persoanele interesate vor afla denumirea ocolului silvic și unde exact se află acesta, persoana de contact și numărul de telefon al acesteia, stocul disponibil pentru vânzare, dar și prețurile stabilite de ocolul silvic, în funcție de specia lemnului de foc.

De asemenea, pe platforma lemne.md pot fi găsite răspunsuri la cele mai frecvente întrebări, precum cantitatea de masă lemnoasă care poate fi cumpărată, prețurile acesteia, deciziile Comisiei pentru Situații Excepționale privind planul de acțiuni de aprovizionare cu lemne de foc pentru perioada rece 2022-2023.

Lemne.md reprezintă un sistem complex, care va permite mai multor instituții să aibă acces la date privind stocurile și vânzările de lemn. Ocoalele silvice vor avea acces direct în sistem pentru a introduce informațiile cu privire la cumpărătorii de masă lemnoasă și tot aici vor fi urmărite vânzările către cetățeni și instituțiile publice care au nevoie de lemn pentru sezonul rece. De asemenea, stocurile de masă lemnoasă vor fi actualizate zilnic pentru fiecare ocol silvic.

Și linia verde a fost conectată la această platformă, apelurile fiind preluate prin intermediul sistemului.

Platforma lemne.md este administrată de Ministerul Mediului al Republicii Moldova, în colaborare cu Centrul Unic de Gestionare a Crizei.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!

Daniela Morari