Peleți și brichete din biomasă pentru încălzirea caselor: ce potențial există în Republica Moldova
A fost lansat un site dedicat promovării turismului verde în sectorul dunărean
Un site dedicat promovării turismului verde în sectorul dunărean a fost creat în cadrul unui proiect transfrontalier. Site-ul este funcțional în limbile română și engleză, astfel, turiștii și potențialii turiști pot afla informații despre istoria, geografia, cultura, demografia și economia regiunii transfrontaliere Cahul-Reni-Galați, despre potențialul turistic și atracțiile turistice din regiune.
De asemenea, pe danube-ecotravel.com sunt informații despre serviciile de alimentare și cazare din zonă și despre unele rutele transfrontaliere care pot fi exploatate în regiune. Altele trei rute vor fi create în cadrul proiectului „Dezvoltarea și promovarea turismului verde în sectorul dunărean al bazinului Mării Negre” și vor fi plasate pe site odată cu finalizarea lor.
„Turiștii, datorită acestui site, au la îndemână toate informațiile necesare despre regiune și cum pot să-și planifice o vizită. Site-ul deja poate să-și îndeplinească principala funcție – de a promova turismul în regiunea Cahul-Reni-Galați”, a spus Mihai Țurcanu.
„Datorită acestui site, acum este mult mai ușor unui turist, care dorește să viziteze Galațiul, să o poată face. Avem tendința, noi aici la Galați, să vizităm locuri îndepărtate și să descoperim zona în care locuim. Crearea și lansarea acestui site a necesitat o muncă, un efort și o dedicare de echipă. Îmi doresc ca această muncă să fie răsplătită atunci când un turist accesează site-ul și se poate bucura că este informat corect”, a declarat Oana Contoman, expert în turism din partea Universității „Dunărea de Jos” din județul Galați.
Informațiile de pe site vor fi actualizate în permanență, astfel ca turistul să aibă de fiecare dată acces la informații noi. „Sperăm că din momentul în care vom plasa și informația despre rutele turistice din regiune, care urmează să fie create, site-ul să devină mai atractiv, deoarece dorința noastră este ca el să fie în beneficiul unui număr cât mai mare de turiști și potențiali turiști”, a spus Lucia Căpățînă.
Site-ul, la finalizarea proiectului, va rămâne în gestiunea Consiliului raional Cahul.