fbpx

FOTO/ Mai mulți arbori au fost tăiați la Cricova. Primele constatări ale Inspectoratului pentru Protecția Mediului

 FOTO/ Mai mulți arbori au fost tăiați la Cricova. Primele constatări ale Inspectoratului  pentru Protecția Mediului

Foto: Aura David

Susține Ecopresa, distribuie!

Mai mulți arbori de nuc au fost tăiați la intrarea în orașul Cricova. Potrivit concluziilor preliminare ale inspectorului de mediu care a fost la fața locului, tăierile ar fi ilegale.

Ion Țurcanu, inspector de mediu, a relatat pentru ecopresa.md că a depistat în jur de 20 de copaci de nuc, doborâți la pământ, cu un dimetru al ciotului între 30-50 de centimetri. La momentul sosirii inspectorului, la fața locului nu erau prezente persoanele care au efectuat tăierile.

Din moment ce autorizațiile pentru tăieri sunt eliberate de Agenția Mediului, Țurcanu a relatat că va efectua un demers către Agenție pentru a fi informat dacă au fost eliberate careva acte permisive. Iar, „în funcție de statutul terenului și de diametrul arborilor, va fi stabilită o amendă conform legislației și un prejudiciu cauzat mediului înconjurător”, a precizat inspectorul de mediu.

Precizăm că ecopresa.md a contactat și Întreprinderea Municipală Regia Comunal Locativă Cricova, iar reprezentanții instituției ne-au spus că nu ei sunt cei care au tăiat copacii și nu cunosc nimic la subiect.

Foto: Aura David
Foto: Aura David
Foto: Aura David
Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!