fbpx

A fost lansat primul apel de propuneri de proiecte în Programul Regiunii Dunărea 2021-2027

Susține Ecopresa, distribuie!

A fost lansat primul apel de propuneri de proiecte în cadrul Programului Regiunii Dunărea 2021-2027. Programul vizează implementarea a patru obiective mari, printre care se numără și reducerea emisiilor de carbon și înverzirea regiunii Dunării. 

Programul Regiunii Dunărea (DRP) 2021-2027 oferă sprijin financiar proiectelor transnaționale care contribuie la dezvoltarea unei regiuni a Dunării mai inovatoare, durabile și mai sociale. Bugetul indicativ al apelului constituie 91,8 milioane de euro (asistență nerambursabilă din partea UE), plus co-finanțarea beneficiarilor/partenerilor în mărime de 20% din costul proiectelor. Potențialii solicitanți pot depune formularul de exprimare a interesului prin sistemul Jems de monitorizare online al programului până pe 21 noiembrie, 2022.

La această etapă, nu se solicită depunerea unor documente justificative suplimentare.

Pentru a depune cu succes formularul de exprimare a interesului, solicitanții pot afla mai multe de pe pagina web a programului dedicată primului apel.

Programul vizează implementarea următoarelor obiective:

– O regiune a Dunării mai inteligentă;
– O regiune a Dunării mai verde, cu emisii reduse de carbon;
– O Regiune a Dunării mai socială;
– O mai bună guvernare a cooperării: 4.2 Capacități instituționale sporite pentru guvernarea teritorială și macroregională.

Descrierea detaliată a obiectivelor și bugetului apelului, a cerințelor de parteneriat și a tipurilor de proiecte, precum și informații detaliate cu privire la intervalul de timp al apelului, pot fi găsite în anunțul privind lansarea apelului.

Lansarea apelului de propuneri de proiecte este însoțită de webinare informative pentru potențialii solicitanți de finanțare.

Informații detaliate despre primul apel de propuneri de proiecte în cadrul Programului Regiunii Dunărea 2021-2027 (inclusiv prioritățile specifice, termeni de aplicare etc.) pot fi găsite și pe site-ul Programului.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!

Ana Raileanu