fbpx

Webinare de jurnalism de mediu pentru cei interesați. Cum poți participa și tu

 Webinare de jurnalism de mediu pentru cei interesați. Cum poți participa și tu
Susține Ecopresa, distribuie!

Asociația Jurnaliștilor de Mediu și Turism Ecologic și Asociația Presei Independente (API) invită toţi jurnaliştii interesaţi de subiectele ecologice şi de mediu să participe la trei webinare, care se vor desfășura în perioada 2-4 aprilie 2020, în intervalul orelor 10.00-13.00, pe platforma Zoom.us.

Webinarele vor fi ținute în cadrul Şcolii jurnalismului de mediu, de experții Asociației Jurnalismului de Mediu şi Turism Ecologic Lilia Curchi și Alecu Reniță.

La 2 aprilie, experta Lilia Curchi le va vorbi participanților la webinar despre reflectarea în media a subiectului poluării aerului în oraşe, iar invitată a sesiunii va fi Veronica Lopotenco, fostă șefă a Secţiei politici de aer și schimbări climatice la Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului.

Pe data de 3 aprilie, Alecu Reniţă va discuta online cu participanţii la tema gestionării deșeurilor și consumul durabil, iar jurnaliştii vor putea interacționa cu expertul Denis Parea, coordonator național al Programului de Granturi Mici al Facilității Globale de Mediu (GEF), implementat de PNUD Moldova şi cu Irina Balica, reprezentanta ABS Recycling.

Tema webinarului din cea de-a treia zi, 4 aprilie, este – Combustibili fosili, energia alternativă. El va fi ținut de Lilia Curchi, iar la întrebările participanților va răspunde Victor Parlicov, expert național al Convenției Primarilor privind Clima și Energia în Moldova.

În cadrul Şcolii jurnalismului de mediu, va fi organizat încă un curs de instruire, planificat pentru aprilie sau mai 2020, iar jurnaliştii care vor participa la toate instruirile vor putea depune dosarele la un concurs de materiale jurnalistice pe teme ecologice şi de mediu. Patru câștigători ai concursului vor participa la o vizită de studiu pe teme ecologice în Suedia, alături de jurnaliști din alte țări.

Doritorii de a participa la webinar sunt rugați să transmită un mesaj de confirmare pe adresa rodica.malic@api.md. La adresele electronice ale solicitanților va fi expediat linkul de acces la transmisiunea webinarului.

Webinarele sunt organizate în cadrul Școlii jurnalismului de mediu, desfășurată de API în parteneriat cu Asociația Jurnaliștilor de Mediu și Turism Ecologic, cu sprijinul FOJO Media Institute din Suedia și cu suportul financiar al Institutului Suedez (SI) și al Agenției suedeze pentru dezvoltare internațională (Sida).

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!