fbpx

VIDEO/ Un agent economic, deconectat de la apă și canalizare, după ce s-a aflat că deversa ape uzate într-un parc din Chișinău

 VIDEO/ Un agent economic, deconectat de la apă și canalizare, după ce s-a aflat că deversa ape uzate într-un parc din Chișinău
Susține Ecopresa, distribuie!

Un agent economic a fost deconectat de la sistemul public de apă și canalizare, după ce s-a aflat că deversa apele uzate într-un parc din Chișinău. Despre acest fapt a anunțat Apă-Canal Chișinău. Specialiștii instituției au aflat despre incident ca urmare a controalelor inopinate a rețelelor de canalizare.

„În urma inspectării la fața locului angajații furnizorului de apă au depistat o fosă de vidanjare a apelor uzate, care aparține unei benzinării. Din imagini se vede clar că doar la o distanță de 10 m de fosa respectivă se revarsă apele uzate. În rezultatul săpăturilor efectuate de către specialiștii ACC s-a demonstrat că la fosa respectivă a fost conectată o țeavă , prin care apele uzate se deversau direct în parc”, se arată într-un comunicat al Apă Canal Chișinău.

Astfel, pentru a evita și în continuare deversări de ape uzate cu poluanți, agentul economic a fost deconectat de la sistemul public de alimentare cu apă și canalizare.

De asemenea, furnizorul de apă solicită tuturor agenților economici suspendarea deversării apelor uzate în zonele neautorizate de către Operator. Mai mult, S.A. „ Apă-Canal Chişinău” (ACC) informează că are încheiate contracte cu mai multe persoane fizice care efectuează servicii de vidanjare în raza mun. Chișinău și recomandă utilizatorilor săi să apeleze doar la firmele care desfășoară activități legale atunci când au nevoie de servicii de vidanjare.

Apele uzate colectate ajung, cum este și firesc, la Stația de Epurare Chișinău, pentru a fi curățate în mod corespunzător. În acest fel, sunt eliminate situațiile de poluare determinate de deversarea necontrolată a apelor uzate direct pe sol sau în cursurile de apă.
Apelând la furnizorul de apă care oferă legal activități de vidanjare, contribuiți la combaterea evaziunii fiscale, descurajarea pirateriei din acest domeniu și protejarea mediului înconjurător, vidanjul fiind descărcat în stațiile de epurare.

În cazul în care depistați cazuri de deversare ilegală a apelor uzate, efectuate de vidanje ilegale, care produc pagube grave prin poluarea voluntară a mediului înconjurător, ACC vă invită să sesizați incidentul la adresa de e-mail acc@acc.md.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!