fbpx

Cele mai bune practici privind eficiența energetică a locuințelor, discutate pe platforma Adunării Parlamentare a EURONEST

 Cele mai bune practici privind eficiența energetică a locuințelor, discutate pe platforma Adunării Parlamentare a EURONEST
Susține Ecopresa, distribuie!

Cele mai bune practici privind eficiența energetică a locuințelor au fost discutate astăzi în cadrul unui atelier organizat pe platforma Adunării Parlamentare a EURONEST. La eveniment a participat în regim online președintele Comisiei economie, buget și finanțe, Dumitru Alaiba, șeful delegației Parlamentului Republicii Moldova la AP EURONEST.

În cadrul atelierului au fost prezentate сele mai bune practici privind politica de locuințe, în eventualitatea aplicării acestora în țările Parteneriatului Estic. A fost împărtășită experiența Slovaciei și Norvegiei privind locuințele la prețuri accesibile și eficiente energetic.

Potrivit participanților, problema locuințelor este una foarte actuală atât pentru Uniunea Europeană, cât și pentru statele din vecinătatea estică a UE. Totodată, a fost remarcată existența unui potențial mare în acest domeniu de cooperare valorificarea căruia va spori calitatea vieții cetățenilor și, concomitent, va soluționa multe probleme de mediu.    

Pentru atragerea investițiilor europene în acest domeniu este foarte importantă promovarea reformelor în statele vizate, iar UE este disponibilă să extindă colaborarea pentru a oferi soluții bune privind asigurarea cetățenilor cu locuințe accesibile și ecologice. 


Susține Ecopresa, distribuie!

Ana Raileanu