fbpx

VIDEO/ Imagini dezolante în Parcul Național Orhei. Cioturi și câte un copac pe o rază de câțiva metri

 VIDEO/ Imagini dezolante în Parcul Național Orhei. Cioturi și câte un copac pe o rază de câțiva metri
Susține Ecopresa, distribuie!

Ruslan Codreanu, ex-primar de Chișinău, a publicat un film în care arată cum Parcul Național Orhei rămâne fără păduri. Acesta a mers în mai multe locații și a arătat cum în loc de pădure rămân doar cioturi și câte un copac pe o rază de câțiva metri.

„Vă rog mult să priviți ce se întâmplă în Parcul Național Orhei. Conducătorii noștri spun curățare, dar se vede clar că, cu astfel de curățiri, noi în foarte scurt timp vom rămâne fără aer!”, afirmă politicianul.

Acesta spune că timp de patru sâmbete a mers prin Codri și a depistat situațiile pe care le arată în film și prin care trage un semnal de alarmă. „Am vrut să vedeți cât de grav este și cum ne iau de proști. Moldsilva, împreună cu procuratura să înceapă să nu se ascundă după virgulile legii, dar să lucreze pentru oameni și să facă pușcărie toți cei care ne pun în pericol viitorul”, a scris Codreanu pe contul său de socializare.

Deocamdată, Agenția „Moldsilva” nu a comentat imaginile și acuzațiile din acest film. Totuși, cu referire la tăierile care au loc în Parcul Naționl Orhei – agenția a declarat anterior că sunt legale și sunt lucrări de regenerare.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!