fbpx

Va fi creat un Consiliu consultativ pentru tranziția verde și securitatea energetică. Sandu a semnat decretul

 Va fi creat un Consiliu consultativ pentru tranziția verde și securitatea energetică. Sandu a semnat decretul
Susține Ecopresa, distribuie!

Președinta Maia Sandu anunță că a semnat decretul de creare a Consiliului consultativ pentru tranziția verde și securitatea energetică a Republicii Moldova. Potrivit ei, securitatea energetică este un element important al securității țării, dar totodată, e important să utilizăm rațional resursele naturale și să reducem poluarea.

„Securitatea energetică este un element important al securității țării și înseamnă acces sigur la resurse energetice de calitate, la prețuri rezonabile. În trei decenii, autoritățile noastre nu au fost preocupate de securitatea energetică. Dimpotrivă, situația de monopol a fost folosită pentru crearea schemelor de corupție. Trebuie să o luăm de la capăt, să investim în proiecte serioase care ne vor asigura alternative de furnizare a energiei, în proiecte de eficiență energetică ce ne vor permite să consumăm și să plătim mai puțin pentru energie. Și, foarte important, trebuie să utilizăm rațional resursele naturale și să reducem poluarea”, a scris Sandu pe pagina sa de Facebook.

Tot acolo șefa statului notează că, Consiliul este o platformă care va coordona politicile și va monitoriza implementarea proiectelor de interes național în acest domeniu. Rezultatele acestor proiecte vor fi resimțite peste cinci-șase ani.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!