fbpx

Unele zone din Germania nu mai sunt locuibile din cauza dezastrelor naturale

Susține Ecopresa, distribuie!

Directorul agenţiei guvernamentale pentru managementul dezastrelor a avertizat că unele zone din Germania nu mai sunt locuibile din cauza înmulţirii evenimentelor meteorologice extreme. 

În calitate de ofiţer în cadrul protecţiei civile, sunt de părere că anumite zone nu ar trebui să fie repopulate din cauza schimbărilor climatice şi a ameninţării acute pe care o reprezintă dezastrele meteo severe şi inundaţiile”, a declarat Ralph Tiesler, preşedintele Biroului federal pentru protecţie civilă şi asistenţă în caz de dezastre (BKK) pentru grupul de presă Funke și preluat de Agerpres.

Comentariile lui Tiesler vin într-un moment când Germania se apropie de comemorarea unui an de la inundaţiile devastatoare care au provocat moartea a 184 de persoane în landurile Renania-Palatinat şi Renania de Nord-Westfalia.

„Nu există un loc sau o zonă din Germania unde nu trebuie să ne uităm cu atenţie”, a subliniat Tiesler. „Un lucru este sigur şi anume că trăim în vremuri din ce în ce mai nesigure. Crizele devin din ce în ce mai frecvente”, a subliniat el.

Tiesler a făcut un apel la sensibilizarea opiniei publice cu privire la potenţiale crize. „Modul de criză trebuie să fie de acum înainte parte din conştientizarea generală, trebuie să înţelegem că de acum criza face parte din viaţa de zi cu zi”, a precizat Tiesler.

Ministrul german de Interne, Nancy Faeser, urmează să vorbească pe tema protecţiei civile miercuri la Berlin.

Firmele de asigurări din Germania au plătit în 2021 despăgubiri pentru dezastrele naturale de 280 de miliarde de dolari.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!

Ana Raileanu