fbpx

Un parc din Cahul este renovat datorită suportului acordat de UE

 Un parc din Cahul este renovat datorită suportului acordat de UE

Foto: md.undp.org

Susține Ecopresa, distribuie!

Parcul central din municipiul Cahul este renovat cu asistența Uniunii Europene. Lucrările de reconstrucție a parcului „Grigore Vieru”, cu o suprafaţă totală de 6  hectare, au demarat în august curent şi urmează a fi încheiate până în vara anului 2021.

Investiția în valoare de 372.525 euro este asigurată din fondurile Uniunii Europene, municipalitatea contribuind adițional cu 105.455 euro. Până în prezent a fost realizată o parte considerabilă din lucrări, precum pavarea a 10.000 m2 de alei, extinderea sistemului de iluminare, pregătirea fundaţiei pentru instalarea felinarelor şi a băncilor de recreere, a fost inițiată construcția havuzului muzical pietonal.

Lucrările de modernizare a parcului continuă, urmând a fi instalat sistemul de irigare pentru întreținerea spațiilor verzi, montate coșurile de gunoi, felinarele cu iluminare decorativă led, restaurate băncile existente, precum și achiziționate bănci noi. Parcul va deveni și mai verde datorită plantării, anul viitor, a peste 340 de arbori și arbuşti și circa 1.200 de flori şi gazon verde pe o suprafaţă de circa 40.000 m2. Havuzul muzical pietonal cu iluminarea multicoloră a jeturilor de apă va fi finisat în 2021.

„De schimbarea la faţă a parcului „Grigore Vieru”, care este inima municipiului Cahul, se vor bucura toți cahulenii, de la copii la persoane în etate, dar și oaspeții capitalei de sud a țării. Este un proiect vizibil, concret, dorit și apreciat de toți. Mulțumim Uniunii Europene pentru asistența financiară acordată”, susţine Nicolae Dandiş, primarul municipiului Cahul.  

Renovarea parcului „Grigore Vieru” este una din activităţile de modernizare a centrului municipiului Cahul demarată de Programul EU4Moldova: Regiuni-cheie. Procesul de modernizare este unul participativ, oamenii venind cu idei de transformare a centrului oraşului lor. 

„Reconstrucția parcului central a fost în top 3 cele mai votate idei de modernizare a centrului municipiului Cahul în cadrul concursului ‘UE pentru Cahul. Ideea ta pentru un municipiu european’, desfăşurat în câteva etape în perioada ianuarie-iunie 2020, la care au participat mii de cahuleni şi iubitori ai oraşului. Venim cu investiţii care răspund nevoilor şi aşteptărilor oamenilor”, spune Alexandru Pelivan, managerul Programului „EU4Moldova: Regiuni-cheie”.  

Acesta este primul proiect de infrastructură demarat în municipiul Cahul cu asistenţa financiară a Programului „EU4Moldova: Regiuni-cheie”, în următorii ani urmând a fi lansate alte lucrări de modernizare a oraşului.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!