fbpx

Un grup de parlamentari cere reamplasarea azilului de câini „AOVA” din capitală

Susține Ecopresa, distribuie!

Cei aproape 800 de patrupezi de la azilul de câini „AOVA” din capitală ar putea fi strămutați într-un alt loc. Aceasta a fost cerința deputatelor Iulia Dascălu, Ina Coșeru și Mariana Cușnir, dar și a locuitorilor din strada Mircești din Chișinău, acolo unde se află azilul. Deputatele au participat la o ședință în teren împreună cu reprezentanți ai autorităților responsabile și ai societății civile.

Participanții la ședință au insistat asupra opțiunii de reamplasare a patrupezilor din azilul  „AOVA”. „Investigând subiectul animalelor fără adăpost aflate la acest azil, construit neautorizat în preajma caselor de locuit, cu ocuparea abuzivă a terenului și exploatarea în condiții insalubre, ne adresăm autorităților responsabile să se implice și să soluționeze problema dată și anume reamplasarea azilului”, se spune într-un comunicat de presă al Parlamentului.

Potrivit informațiilor prezentate, la azilul de câini „AOVA” sunt 782 de câini fără stăpân. „Patrupezii trăiesc în condiții necorespunzătoare, nu există acces la apă potabilă și canalizare, se încalcă normele sanitar-veterinare”, se mai menționează în comunicat.

Pe 6 august 2020, Consiliul municipal Chișinău a emis o decizie cu privire la evacuarea azilului, însă aceasta nu a fost executată până în prezent.

Totodată, pe platforma Comisiei parlamentare mediu și dezvoltare regională, pe parcursul anilor 2021-2022, au fost organizate consultări publice cu privire la activitatea și reamplasarea acestui azil.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!

Ana Raileanu