fbpx

Tăieri ilicite de copaci la Strășeni și Sângerei. Ce sancțiuni au fost aplicate? 

 Tăieri ilicite de copaci la Strășeni și Sângerei. Ce sancțiuni au fost aplicate? 

Sursa foto: Inspectoratul pentru Protecția Mediului

Susține Ecopresa, distribuie!

Doi bărbați din satul Vorniceni, raionul Strășeni, au tăiat ilegal dintr-o pădure din gestiunea primăriei 10 stejari, cu diametre cuprinse între 28 – 60 de centimetri și un volum total de 8 metri cubi, a anunțat Inspectoratul pentru Protecția Mediului.

Maria Chihai, șefă interimară a Inspecției pentru Protecția Mediului Strășeni, a precizat pentru ecopresa.md că fiecare dintre cei doi făptași va trebui să plătească o amendă de 5000 de lei, precum și un prejudiciu adus mediului în valoare de circa 1200 de lei, conform prevederilor Codului Contravențional.

De asemenea, inspectorii de mediu au reușit să prindă în flagrant alți doi bărbați care au tăiat ilicit patru nuci cu un volum de 1,05 metri cubi, într-o pădure din extravilanul orașului Sângerei.

Sursa foto: Inspectoratul pentru Protecția Mediului

Anatolie Motruc, șef al Inspecției pentru Protecția Mediului de la Sângerei, a precizat pentru ecopresa.md că ambii vor plăti amenzi a câte 2500 de lei, precum și valoarea prejudiciului de mediu, a câte 506 lei. Masa lemnoasă a fost transmisă administrației publice locale de la Sângerei.

Anatolie Motruc a menționat că, odată cu răcirea vremii, cazurile în care oamenii taie ilegal arbori sunt tot mai multe. În acest context, inspectorii de mediu vor face mai des razii, inclusiv noaptea.

Oamenii sunt îndemnați să fie vigilenți și să raporteze orice activitate ilegală care ar putea afecta mediul înconjurător.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!

Daniela Morari