fbpx

Sistemul silvic va fi reformat. Ministra Mediului: „Actuala formă a sistemului ar alimenta corupția”

 Sistemul silvic va fi reformat. Ministra Mediului: „Actuala formă a sistemului ar alimenta corupția”
Susține Ecopresa, distribuie!

Întregul sistem silvic din Republica Moldova va fi reformat. Despre aceasta a anunțat ministra Mediului, Iuliana Cantaragiu. Potrivit ministrei, va fi reconfigurată arhitectura acestui sistem, iar în cadrul domeniului silvic s-ar putea să nu mai lucreze atât de mulți oameni.

Noi, în perioada imediat următoare, vrem să facem reformarea întregului sistem silvic. În sens că reconfigurăm arhitectura acestui sistem. Nu este obligatoriu că vor fi în același număr, că va fi aceeași arhitectură”, a declarat Iuliana Cantaragiu la emisiunea „Cutia Neagră” de la TV8. În opinia ei, actuala formă a sistemului silvic ar alimenta corupția pentru că ocolul silvic este la autogestiune și are rolul să genereze profit, iar profitul era obținut din tăierile de păduri și vânzarea masei lemnoase. „Respectiv, fiecare om din domeniul silvic știa: cât taie, așa salariu are. Și ei tăiau mult ca să aibă salariu mare”, a explicat Cantaragiu.

În opinia ministrei, pentru ca pădurile din Republica Moldova să fie păstrate și conservate, acestea trebuie să fie întreținute de stat, iar volumele de masă lemnoasă tăiată trebuie să fie reduse.


Susține Ecopresa, distribuie!

Ana Raileanu