fbpx

Sezonul de vânătoare abia a început, iar inspectorii de mediu au împărțit deja amenzi de aproape 20 de mii de lei

Susține Ecopresa, distribuie!

Sezonul de vânătoare s-a deschis de abia două zile, iar inspectorii de mediu au depistat deja cazuri de încălcare a practicilor vânătorești. Patru vânători s-au ales cu amenzi pentru faptul că nu erau echipați corespunzător și pentru că aveau cu ei câini fără actele corespunzătoare. De asemenea, alte două persoane au fost amendate pentru braconaj. Drept urmare, au fost aplicate amenzi în sumă totală de 15 900 de lei.

Potrivit Inspectoratului Mediului, în prima zi de vânătoare, în fondul productiv de vânătoare amplasat în sectorul extravilan al Primăriei Lucești, raionul Cahul, pe timp de noapte, a fost depistat în salonul unui automobil de teren, care se deplasa haotic pe câmpurile agricole, o armă ghintuită pe țeava căreia era asamblat un dispozitiv de ochire pe timp de noapte, un amortizor destinat diminuării sunetului, precum și cinci cartușe aferente.

Posesorul de armă și șoferul au fost sancționați pentru braconaj cu o amendă de 3000 de lei fiecare. Arma și accesoriile care au constituit obiectul faptei contravenționale au fost ridicate și predate Inspectoratului de Poliție Cahul.

Tot duminică, patru vânători neechipați corespunzător și doi vânători care nu aveau acte în regulă asupra câinilor s-au ales cu amenzi de 1000 și 1500 de lei.

În aceiași zi, doi locuitori ai satului Văleni, raionul Cahul, care pescuiau cu unelte interzise în râul Prut, au fost sancționați fiecare din ei cu amendă de 400 de lei și, respectiv, 600 de lei.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!

Ana Raileanu