fbpx

Schimbare în Guvern! Premierul a desemnat un nou ministru al Mediului 

 Schimbare în Guvern! Premierul a desemnat un nou ministru al Mediului 
Susține Ecopresa, distribuie!

Prim-ministrul Dorin Recean a desemnat astăzi un nou ministru al Mediului – deputatul PAS Sergiu Lazarencu. Acesta o va înlocui pe Iordanca-Rodica Iordanov, care a devenit ministră în noiembrie 2022. Ministra „a fost anunțată astăzi, este o decizie politică, a mers și a depus cererea de demisie”, au comunicat pentru Ecopresa surse de la serviciul de presă al ministerului.  

Informația a fost anunțată de premier, apoi și de Iordanca-Rodica Iordanov pe Facebook.

Prim-ministrul a scris că „portofoliul Ministerului Mediului va fi preluat de colegul Sergiu Lazarencu, deputat în Parlamentul Republicii Moldova”. „Apreciez lucrurile începute la minister. În perioada următoare, este esențial ca proiectele importante de mediu să prindă un ritm accelerat”, a spus Recean.

Peste mai mult de o oră de la postarea premierului, Iordanca-Rodica Iordanov a publicat un mesaj pe pagina ei de Facebook: „Astăzi, am depus cererea de demisie din funcția de ministru, o decizie de a mă retrage din Guvern pentru a mă concentra pe proiectele de viitor care îmi sunt aproape de inimă…”. 

Sergiu Lazarencu, născut la 16 iulie 1985, este licențiat în economie, absolvent al Academiei de Studii Economice din Moldova. A devenit deputat pe listele PAS în anul 2021. Din 2023, este secretarul Comisiei parlamentare pentru economie, buget și finanțe.
În 2020-2021 a fost viceprimar în comuna Stăuceni, iar anterior a exercitat funcția de director al unui SRL.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!

Anastasia Gherman