fbpx

Șapte membri ai Societății Vânătorilor și Pescarilor din Moldova, amendați pentru braconaj cinegetic și încălcarea regulilor de securitate la vânătoare

 Șapte membri ai Societății Vânătorilor și Pescarilor din Moldova, amendați pentru braconaj cinegetic și încălcarea regulilor de securitate la vânătoare
Susține Ecopresa, distribuie!

Șapte membrii ai Societății Vânătorilor și Pescarilor din Moldova au fost amendați pentru comiterea acțiunilor de braconaj cinegetic și încălcarea regulilor de securitate la vânătoare. Pe numele acestor s-au întocmit procese-verbale contravenționale, cu aplicarea fiecăruia a unei amenzi de 1500 de lei.

Cei șapte au fost amendați în urma a două razii desfășurate în districtele de centru și sud a Republicii, în vederea contracarării braconajului cinegetic, piscicol și depistării altor încălcări ale legislației de mediu. Astfel, în total au fost întocmite douăzeci procese-verbale contravenționale cu aplicarea unor amenzi în sumă totală de – 19 950,00 lei, prejudiciile calculate și înaintate spre recuperare constituie suma de – 11 545,00 lei, fiind ridicată o plasă monofilament (unealtă interzisă pentru pescuit).

De asemenea, patru persoane care pescuiau în râurile transfrontaliere în lipsa permisului de pescuit, le-au fost întocmite procese-verbale contravenționale fiind sancționate cu amenzi a câte 600,00 lei, iar alte trei persoane care prin utilizarea uneltelor interzise (cu o plasă monofilament), în râul Nistru au capturat un pește de specie valoroasă babușcă pontică, pe lângă faptul sancționării cu amendă, au fost obligați să restituie resurselor biologice piscicole pagubele cauzate în sumă de 5 045,00 lei.

Totodată, pentru încălcarea modului stabilit de transportare a produselor lemnoase și recoltarea neautorizată a masei lemnoase, cinci persoane delincvente au fost supuse sancțiunilor contravenționale a câte 900,00 lei, fiind impuși să restituie și prejudiciile cauzate resurselor forestiere în suma totală de – 6 500,00 lei.

În aceiași perioadă, a mai fost fost sancționat un locuitor al capitalei, care în detrimentul interdicțiilor prevăzute de legislația de mediu, a admis incendierea resturilor vegetale în extravilanul satului Pîrîta, raionul Dubăsari.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!