fbpx

Săptămâna Verde Europeană 2021. Trei evenimente la care poți participa

 Săptămâna Verde Europeană 2021. Trei evenimente la care poți participa
Susține Ecopresa, distribuie!

Până pe 4 iunie, în Moldova are loc Săptămâna Verde Europeană 2021 sub genericul: „Zero Poluare pentru oameni mai sănătoși și o planetă mai sănătoasă”. Evenimentul reprezintă o oportunitate de a revizui impactul activităților umane asupra mediului înconjurător și de a sensibiliza publicul cu privire la modul în care putem acționa împreună pentru ca „ambiția zero poluare”, o dezvoltare economică verde și un mediu fără poluanți toxici să devină o realitate.

Astfel, în Săptămâna Verde Europeană, în țara noastră, va fi desfășurată o campanie națională de comunicare și informare prin organizarea atelierelor tematice și meselor rotunde atât la nivel național, cât și la nivel regional. Vor fi prezentate prioritățile Uniunii Europene în domeniul mediului și obiectivelor Pactului Verde European. De asemenea, va fi prezentată situația privind starea mediului în Republica Moldova și provocările existente în domeniul mediului şi planurile de viitor.

Pe 2 iunie 2021, miercuri, va fi organizată masa rotundă consacrată Săptămânii Verzi Europene cu tematica „Zero poluare pentru oameni mai sănătoși și o planetă mai sănătoasă”. Evenimentul va fi organizat on-line și va reuni reprezentanți ai Delegației EU în RM, MADRM, MAEIE, reprezentanții conducerii instituțiilor subordonate de mediu, reprezentanți ai societății civile etc.

Pe 3 iunie, joi, MADRM în comun cu UNDP organizează un eveniment dedicat Zilei Nistrului.

Pe 4 iunie, vineri, MADRM organizează un eveniment consacrat Zilei Mondiale a Mediului 2021 cu tematica „10 ani pentru a restabili planeta. Fiecare acțiune contează, în fiecare zi” şi Zilei profesionale a lucrătorilor din domeniul protecției mediului (5 iunie).

Săptămâna Verde Europeană are obiectivul de a elucida modul în care Republica Moldova s-ar putea alinia la acțiunile europene pentru o poluare zero și la obiectivele Pactului Verde European și pentru un mediu mai curat.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!