fbpx

Protest în fața Guvernului. Bicicliștii au simulat moartea pentru a atrage atenția la lipsa infrastructurii

Susține Ecopresa, distribuie!

Mai mulți bicicliști au protestat ieri în fața Guvernului. Aceștia au stat culcați pe asfalt, simulând moartea, pentru a atrage atenția autorităților privind vulnerabilitatea bicicliștilor pe drumurile din Moldova.

În opinia membrilor Alianței pentru biciclete, organizatorii evenimentului, tema transportului alternativ trebuie să devină una importantă în agenda autorităților centrale și locale. Aceștia au menționat că își doresc să sensibilizeze opinia publică și autoritățile asupra lipsei unei infrastructuri adecvate, adaptate noilor modele ale mobilității urbane.

Cazurile de accidente rutiere cu implicarea bicicliștilor și biciclistelor au devenit tot mai frecvente, iar cazul Annei Rodina, campioana Moldovei la ciclismul de șosea, este pur și simplu îngrozitor. Chiar ieri a mai fost accidentat un biciclist de un automobil. Astfel de cazuri nu trebuie trecute cu vederea nici de noi și, cu atât mai mult, de autorități. Ci din contra, trebuie să le mediatizăm la maxim și să atragem atenția asupra unei probleme ignorate de prea mult timp. Câți bicicliști trebuie să-și mai riște viața?”, susțin organizatorii.

Aceștia au expediat o scrisoare ministrului Infrastructurii, Andrei Spînu, prin care l-au invitat să iasă la dialog cu comunitatea, să informeze oamenii despre planurile concrete și strategiile ministerului privind adaptarea infrastructurii drumurilor naționale la necesitățile ciclistilor.

Foto: Moldova.org
Foto: Moldova.org
Foto: Moldova.org
Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!

Ana Raileanu