fbpx

Poveștile eco, un produs media de la EcoFm

 Poveștile eco, un produs media de la EcoFm
Susține Ecopresa, distribuie!

Postul de radio EcoFm a lansat un nou produs media destinat publicului de vârstă preșcolară – povești eco. Cu genericul „Planeta Copiilor”, poveștile vor fi difuzate pe frecvențele radio, dar și pe un canal de podcasat  special creat. Istorioarele pun în evidență problema protecției mediului, ținând cont de particularitățile de vârstă ale micilor ascultători.

Autoarea, Mariana Lucinschi, spune că ideea s-a născut după ce a urmat un curs despre  mediu, organizat de EcoFm.

„Sunt licențiată în economie, am finalizat masterul în expertiză judiciară. În toamna anului 2020 am participat la cursul din cadrul proiectului: „VOCEA TINERILOR – element durabil pentru un viitor verdeʺ din programul  „Abilitarea Cetățenilor în Republica Moldova”.  După instruire, mi-am pus întrebarea „Cum am putea aduce această informație la urechiușele micilor ascultători?”. M-am gândit că anume prin povești putem să vorbim copiilor că mediul este important și trebuie să-l păstrăm”.

Inspirația o ia din observații proprii. „Cu toții știm la general despre problemele de mediu, însă când am încercat să le aplic în povești, a fost mai complicat. Am început sa observ în jurul meu problemele, să le analizez mai profund. În fiecare zi începeam o povestioară, îmi apăreau idei noi, mai scriam alte propoziții în alta”, spune autoarea.

În total, au fost create 15 povești eco, cu sprijinul Programului Uniunii Europene “Abilitarea cetățenilor din Republica Moldova”.

„Sper că poveștile vor fi folosite la grădinițe, căci aici se lucrează foarte mult cu cei mici, chiar și atunci când copii se duc la plimbare, observă fenomene ale naturii, fac mici acțiuni de plantare. Unui copil când îi spui o istorioară, în care sunt personaje, acțiuni, devine mai sensibil și mai atent. Poveștile sunt hrana tuturor vârstelor, nemaivorbind de cei mici”, crede Mariana Lucinschi.

Poveștile eco sunt disponibile pentru ascultare pe site-ul ecofm.md, platforma de podcasturi anchor.fm.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!