fbpx

Motanul Lunohod roagă “O cănă cu apă” pentru animale

 Motanul Lunohod roagă “O cănă cu apă” pentru animale

Postul de radio “Eco FM”, împreună cu motanul Lunohod, a lansat campania media “O cănuță cu apă”

Susține Ecopresa, distribuie!

Pe vreme de caniculă animalele suferă mult, riscând insolație și arsuri ale pielii. Dacă cele de companie au acces la hrană, umbră și apă, atunci animalele străzii pot rămâne însetate o perioadă îndelungată. Pentru a sensibiliza populația privind grijă față de animalele străzii în perioada fierbinte de vară, postul de radio “Eco FM”, împreună cu motanul Lunohod, au lansat campania media “O cană cu apă”.

Pe parcursul campaniei  – în perioada 5 iulie – 31 august -, vor fi relizate emisiuni, rubrici şi spoturi audio. Cetăţenii vor fi îndemnaţi să se alture campaniei și să treacă la acțiuni concrete pentru a asigura animalele comunitare cu apă pe vreme caniculară. Doritorii pot trimite imagini, pe pagina de facebook Eco FM, prin care să arate implicarea în campanie.  Simbolul campaniei este motanul Lunohod, care a venit cu un îndemn similar pe rețelele de socializare.

Pe timp de caniculă, primele semne ale insolației la animale sunt: ochi roșii, stare de slăbiciune, respirație rapidă, agitație, creșterea pulsului, mersul clătinat, ochii adânci în orbită, convulsii sau vomă. Odată cu depistarea acestor simptome se recomandă de a transporta animalul în zonă umbrită, unde să i se asigure apă și hrană, dar și suport veterinar. Este contraindicat de a stropi animalele insolate cu un get de apă rece, pentru că acesta poate intra în stare de șoc. Specialiștii recomandă de a nu deranja animalele tolănite la umbră și de a le oferi apă și hrană.

Dacă observați vreun câine sau pisic care este în căutare de apă, chiar dacă nu aveți nici un vas la îndemână, vă recomandăm să vărsați din sticluța dumneavoastră puțină apă pe jos. Animalul va linge asfaltul și asfel își va domoli senzația acută de sete.

Portalul Ecopresa.md susţine această campanie şi îi îndeamnă pe toţi să se implice şi să potolească setea patrupezilor comunitari măcar cu câte un strop de apă.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!