fbpx

„Nu există pericol pentru populație”. Precizările Guvernului în contextul incendiului de la centrala atomică din Zaporozhie

 „Nu există pericol pentru populație”. Precizările Guvernului în contextul incendiului de la centrala atomică din Zaporozhie

Bombardamente la centrala nucleară Zaporijjia Foto: Profimedia Images

Susține Ecopresa, distribuie!

În contextul incendiului de la centrala atomică din Zaporozhie, Guvernul a emis un comunicat în care informează că nu se atestă creșteri ale nivelului radiației și nu există pericol pentru populație.

Precizăm că, pe fondul unor ciocniri armate în vecinătatea centralei nucleare de la Zaporozhie, lângă Energodar (circa 550 km sud-est de Kiev), a izbucnit un incendiu la una dintre clădirile complexului energetic.

Incendiul, deși puternic, a fost stins rapid, în momentul de față fiind complet lichidat. Clădirea afectată de incendiu nu are legătură cu partea tehnologică a centralei, fiind o facilitate de pregătire a personalului, conform unui comunicat al Reuters.

Agenția Internațională pentru Energie Atomică anunță că nivelul de radiație în zonă este normal și continuă să-l monitorizeze.

Datele de la Ministerul Mediului arată că nivelul de radiație din Republica Moldova nu înregistrează nicio creștere. Vom continua să monitorizăm nivelul de radiații și să informam periodic dacă vor interveni schimbări în fondul radioactiv.

Reprezentanții Guvernului fac apel la calm și îndeamnă cetățenii să se informeze exclusiv din surse verificate.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!