fbpx

Noul ministru al Mediului, Sergiu Lazarencu, a depus jurământul de învestitură în funcție

 Noul ministru al Mediului, Sergiu Lazarencu, a depus jurământul de învestitură în funcție
Susține Ecopresa, distribuie!

Noul ministru al Mediului, Sergiu Lazarencu, a depus astăzi, 14 martie 2024,  jurământul de învestitură în funcție. În cadrul evenimentului, atât președinta Maia Sandu, cât și premierul Dorin Recean au pus accentul în discursurile lor pe acțiuni necesare pentru integrarea în Uniunea Europeană. 

„Vreau să vedem în următoarele luni, în următorii ani progrese substanțiale pe acest domeniu. Schimbările climatice, din păcate, se simt deja și aici, au efecte dramatice și de aceea trebuie să facem totul pentru ca să pregătim societatea și pentru ca să diminuăm efectele acestor schimbări climatice. Integrarea europeană presupune și acțiuni ferme pentru a ajusta cadrul legal și pentru a ajusta politicile noastre la standardele Uniunii Europene”, a declarat președinta Maia Sandu.

La rândul său, premierul a spus: „Creșterea accelerării împăduririi, gestionarea deșeurilor, restructurarea Moldsilva și, foarte important, agenda complexă de negocieri cu Uniunea Europeană – aceste lucruri sunt sarcina Ministerului și am încredere că ministrul Lazarencu va performa în acest sens.”

După învestire, noul ministru a scris pe pagina sa oficială pe Facebook: „Cunosc problemele din sector, prioritățile imediate ale ministerului și instituțiilor subordonate, dar și așteptările oamenilor. Mediul înconjurător afectează fiecare cetățean și este necesară o abordare pe termen lung, dar cu acțiuni imediate, care să reducă poluarea, să asigure aer și ape mai curate.

Voi începe cu acțiuni de ecologizare și măsuri mai dure pentru a împiedica aruncarea gunoiului în locurile neamenajate. Mă voi axa pe accelerarea programului de împădurire, inițiat de Președinta Maia Sandu, precum și pe crearea platformelor de gestionare a deșeurilor și avansarea în negocierea capitolelor de aderare la UE.

Vă asigur că voi conduce ministerul cu transparență și integritate și voi implementa cele mai bune soluții pentru a proteja și îmbunătăți mediul nostru înconjurător, având în vedere nevoile actuale și viitoare ale cetățenilor noștri.”

Reamintim că prim-ministrul Dorin Recean a desemnat ieri un nou ministru al Mediului – deputatul PAS Sergiu Lazarencu. Acesta o va înlocui pe Iordanca-Rodica Iordanov, care a devenit ministră în noiembrie 2022.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!

Anastasia Gherman