fbpx

ANSA a început să ofere servicii gratuite de asistență veterinară pentru animalele din gospodării

Susține Ecopresa, distribuie!

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) anunță că a început o campanie de acordare a serviciilor veterinare gratuite pentru animalele din gospodării particulare. Este vorba despre testări de laborator, vaccinare, identificare și înregistrare a animalelor.

Directorul general adjunct pe probleme sanitar veterinare al instituției, Alexandr Manciu, susține că astfel societatea are acces la servicii veterinare minime necesare, inclusiv înregistrarea și identificării animalelor complet gratuită, fapt ce va spori siguranța produselor alimentare de origine animală și în deosebi acele obținute în gospodăriile nonprofesionale.

De asemenea, aceste acțiuni au rol de a preveni transmiterea bolilor de la animale la om şi de protecţie a mediului.

Medicii veterinari și felcerii veterinari recent angajați în circumscripțiile teritoriale sanitare veterinare din cadrul subdiviziunilor teritoriale pentru siguranța alimentelor vor fi antrenați și în alte activități cum ar fi gestionarea, combaterea și eradicarea unor eventuale focare de boli oficial notificabile ale animalelor, ceea ce va contribui la creșterea calității vieții în mediul rural”, a mai declarat Alexandr Manciu.

Totodată, urmează ca toate datele colectate aferente Programului strategic și identificării animalelor să fie introduse în sistemele informaționale Registrul de Stat al animalelor (SIA RSA), Managementul măsurilor sanitar veterinare (MMSV) și Managementul laboratoarelor (LIMS).

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!

Ana Raileanu