fbpx

Miros urât in capitală. Ce face MADRM pentru a stabili sursa

 Miros urât in capitală. Ce face MADRM pentru a stabili sursa
Susține Ecopresa, distribuie!

Mirosul urât în Capitală începe a fi simțit din nou de chișinăuieni, iar pentru a stabili cauza și sursa acestuia Ministerul Agriculturii, Dezvoltrii Regionale și Mediului (MADRM) anunță că a creat un grup de lucru. Membrii acestuia au efectuat o vizită la punctul de deversare a apelor uzate de la fabrica Zernoff în colectorul de canalizare public al S.A. Apă – Canal.

În baza demersului primăriei municipiului Chișinău și a multiplelor petiții de la locuitorii capitalei, MADRM a creat un grup de lucru din care fac parte reprezentanții mai multor instituții responsabile de protecția mediului și a resurselor naturale. Scopul este de a identifica cauza și sursa mirosului urât din capitală, de a stabili un plan de acțiuni pe lichidarea acestuia, pentru a anticipa influența oricaror altor factori ce ar putea genera poluarea aerului și apei, precum și evitarea agravării situației, în perioada de vară”, a subliniat Secretarul de Stat, Maxim Popov.

Oficialul a precizat că după rezultatele de laborator vor fi stabilite acțiunile ulterioare.

Din grupul de lucru fac parte reprezentanți ai Inspectoratului de Protecție a Mediului, Agenției de Mediu, S.A Apă Canal și primăriei mun. Chișinău, care la fața locului au preluat probe de apă, pentru a determina valoarea limită admisibilă la deversare în emisar.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!