fbpx

Mai multe donații filantropice și conturi bancare. Ce avere declară deputata Mariana Cușnir, membră a Comisiei de mediu

Susține Ecopresa, distribuie!

Salariu de 14 mii de lei lunar, case de locuit și spații comerciale, dar și mai multe donații filantropice și conturi bancare – acestea sunt bunurile și veniturile declarate de deputata Partidului Acțiune și Solidaritate Mariana Cușnir, membră a Comisiei mediu și dezvoltare regională. De asemenea, deputata, împreună cu soțul ei, au beneficiat anul trecut de mai multe indemnizații din partea statului.

Timp de cinci luni ale anului trecut, Mariana Cușnir a avut un salariu cumulativ de peste 72 de mii de lei în funcția de deputată. Totodată, soțul parlamentarei a obținut peste 162 de mii de lei din salariul de la compania Orhei Gaz.

Deputata a primit, pe parcursul anului trecut, mai multe donații filantropice. Este vorba despre șapte donații filantropice în sumă totală de peste 35 de mii de lei. Două dintre ele de la „TransautoGaz” și de la Comitetul Sindical SRL Ștefan Vodă Gaz, celelalte donații deputata nu specifică de la cine le-a primit. În plus, a obținut o „donație filantropică întru acoperirea cheltuielilor financiare a tratamentului medical” în sumă de 140 de mii de lei și un ajutor material de 17 mii de lei.

Totodată, deputata a beneficiat de mai multe indemnizații din partea Secretariatului Parlamentului pentru transport, pentru chiria spațiului locativ, cheltuieli pentru tratament, consultanță juridică în sumă totală de peste 76 de mii de lei. O altă sursă de venit a fost indemnizația de 54 de mii de lei, obținută de la Casa Națională de Asigurări Sociale, iar din arenda de locațiune a încasat aproape 113 mii de lei de la compania VIRIM IMPEX SRL. O altă indemnizație a fost obținută de soțul Marianei Cușnir – tot din partea CNAS – 12 mii de lei, iar din partea statului român, familia deputatei a obținut 48 de mii de roni, ceea ce constituie aproape 200 de mii de lei moldovenești.

Mariana Cușnir declară patru terenuri obținute în anul 2019, fie prin cumpărare, fie prin donație.

De asemenea, familia parlamentarei deține:
– un spațiu comercial de 17,2 metri pătrați în valoare de 16 mii de lei, obținut în anul 2016,
– o casă de locuit de 90,7 metri pătrați, obținută prin donație de la părinți, în valoare de 76 de mii de lei
– un garaj de 32,2 mp în valoare de 8 mii de lei
– un apartament de 72 mp în valoare de 179 de mii de lei, la fel, donat de către părinți
– o casă de locuit de 78 mp în valoare de 92 de mii de lei, primit de la părinți
– un spațiu comercial de 63,3 mp în valoare de 70 de mii de lei

Familia Cușnir declară și două mașini – un autoturism Daewo Matiz din 2007 de 5 mii de euro și un Volvo xc90 din 2008 în valoare de 15 mii de euro.

Deputata mai declară și câteva conturi bancare deschise în mai multe bănci din Republica Moldova și România. Este vorba despre cinci conturi în lei pe care deține peste 147 de mii de lei, un cont cu 10 euro și un cont cu 10 mii de roni (peste 41 de mii de lei moldovenești).

Pe parcursul anului trecut, familia deputatei a procurat servicii medicale de la o farmacie din România în sumă de aproape 28 de mii de lei.

Declaration Mariana Cusnir

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!

Ana Raileanu