fbpx

Lucrărilor de curățare a albiei râului Bâc, finalizate pe o lungime de 2 km. Costul lucrărilor

 Lucrărilor de curățare a albiei râului Bâc, finalizate pe o lungime de 2 km. Costul lucrărilor
Susține Ecopresa, distribuie!

Primăria municipiului Chișinău informează că lucrările de curățare a albiei râului Bâc, în perimetrul str. Feredeului – str. Mihai Viteazul, pe o lungime de circa 2 km, au fost finalizate. Intervenția autorităților în albia râului are scopul de a preveni inundațiile pe str. Albișoara, în zona podului din preajma Circului, care este afectată periodic, în urma ploilor torențiale.

Un raport în acest sens, a fost prezentat luni, în cadrul ședinței operative a serviciilor municipale, de consilierul primarului general, Tudor Gîrbu.

Astfel, intervenția s-a desfășurat în două etape: de la str. Feredeului până la str. Petru Rareș (unde albia râului este betonată) și pe tronsonul str. Petru Rareș – str. Mihai Viteazul, fiind excavate 36 mii tone nămol și executate lucrări curățire a vegetației din bazinul râului. Nămolul evacuat fost stocat pentru câteva zile pe mal, după care transportat la o platformă municipală destinată recultivării ulterioare.

În prezent sunt desfășurate lucrări de amenajare a malurilor râului, care urmează a fi finalizate în decurs de o săptămână.  

Costul proiectului este de cca 3,5 milioane de lei, surse prevăzute în bugetul municipal pentru anul 2020.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!