fbpx

Inspectorii de mediu au împărțit amenzi de peste 123 de mii de lei în cadrul acțiunii ECO-Moldova

Susține Ecopresa, distribuie!

Inspectoratul pentru Protecția Mediului anunță că în cadrul acțiunii ECO-Moldova a aplicat amenzi cetățenilor în mărime totală de peste 123 de mii de lei. Este vorba despre amenzi pentru tăieri ilicite de copaci, arderea necontrolată a deșeurilor, colectarea metalelor feroase și neferoase. 

Inspectoratul pentru Protecția Mediului a organizat și desfășurat acțiunea cu genericul ECO – Moldova, scopul căreia a fost de informare a populației despre importanța mediului în viața fiecăruia, pentru sănătatea umană şi bunăstare.

Având în vedere numeroasele intervenții din ultima perioadă de timp privind arderile vegetației uscate/miriști/resturi vegetale de pe terenurile arabile și pajiștile permanente, pentru limitarea/stoparea fenomenului de incendiere dorim ca populația să conștientizeze riscurile la care se expune prin incendierea vegetației uscate de pe terenurile arabile și pajiștile permanente, respectiv a consecințelor negative asupra solului și mediului înconjurător și a sancțiunilor aplicabile în cazul nerespectării prevederilor legale în materie de legislație a mediului”, se spune într-un comunicat al IPM.

Astfel, au fost supuse verificării toate compartimentele de mediu, protecția aerului atmosferic, protecția resurselor acvatice, protecția florei, faunei și ariilor naturale protejate, protecția solului și subsolului, gestionarea deșeurilor și a substanțelor chimice, colectarea deșeurilor de metale feroase și neferoase, verificarea unităților de transport cu masă lemnoasă, utilizarea rațională a resurselor naturale.

Echipe de inspectori de mediu ai Inspectoratului pentru Protecția Mediului, împreună cu reprezentanți ai Inspectoratului de Poliție, au efectuat acțiuni pentru prevenirea și combaterea arderii necontrolate a deșeurilor în localitățile în care se desfășoară activități de colectare a metalelor feroase și neferoase, au fost supuse verificării gestionării fondului forestier, a zonelor de protecție a apelor râurilor și ale bazinelor de apă.

În cadrul campaniei au fost aplicate amenzi în sumă de 123.750 de lei, iar prejudiciul cauzat mediului a fost stabilit în sumă de 29.114 lei.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!

Ana Raileanu